Új jelszó kérése
Menü
Fiókom
 
KOSÁR
Szállítási díj 
Nincsnenek tételek a kosárban.
GAL Halolaj
GAL Halolaj
GAL Halolaj
GAL Halolaj
GAL Halolaj
GAL Halolaj

GAL Halolaj

Cikkszám :
EKGAHA025001
3 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 38 Pont

GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3/evőkanál

Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen.  Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!

Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt. Mindent úgy, ahogyan azok teljes értékű táplálékainkban is vannak. Magas természetes tokoferol-tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának,  a hozzáadott természetes citromolajnak és a minőségi halolajnak.

Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúlyarányosan. 

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termékek >Termékek
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Összetevők
Részletek

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.

 

Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak:

  • A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában.
  • Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.
  • Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
  • Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.

 

Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtunk.

 

Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.
Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer:

  • Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot. 
  • Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.

Szív- és érrendszer:

  • Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
  • Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.

Egyéb:

  • Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
  • Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
  • A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
  • A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.

 

Halolajunk nem tenyésztett, vadon élő, kistestű halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból, ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is lehet). Az alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket is Németországból vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban ez nem azt jelenti, hogy a német vizekből származna. A német partner változó forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű halolajat választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont, hogy mindig triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb kapszulás halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges változatoknál sem ritka. Halolajunk tisztasága példaértékű, a halolajakra jellemző szennyezőanyagok mennyisége detektálható mérték alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az EU határérték alatt. (Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát sem éri el az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány szerint biztonságos.)

 

A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.

 

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

 

Forrásirodalom
Examine.com
Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant α-Linolenic Acid in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52.
Liou et al.: Dietary linoleic acid has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and lowers dihomo-gamma-linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men. Epub 2009 Apr 8.
Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006 Jul;84(1):5-17.
Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and haemostatic factors. Eur J Nutr. 2006 Dec;45(8):470-7. Epub 2006 Nov 10.
Adatok
Mire használható?
Érrendszer, Fog, Szellemi funkciók, Várandósság, Vérnyomás
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Összetevők

Hatóanyag:


1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*:
Ω3-zsírsavat összesen - 3475mg
ebből EPA - 1725mg
ebből DHA - 1150mg
ebből ALA+DPA+SDA - 600mg
Természetes E-vitamin (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből) - 24mg α-TE (200% RDA**)


*A táblázatban szereplő értékek +/- 5%-os pontosságúak


**RDA = Felnőttek számára javasolt napi adag


Összetevők: Tisztított halolaj, tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes).

Webáruház készítés